Cloud Solutions

Didacticum werkt al meer dan 15 jaar voor middelgrote en grote organisaties. Vanuit het beheer van netwerken is onze organisatie uitgegroeid naar dienstverlener op het gebied van cloud, netwerken en security, infrastructuur en werkplekautomatisering.

De weg naar de cloud

We hebben de wereld van onze opdrachtgevers zien veranderen. Organisaties hebben een bestaande infrastructuur en bijbehorende inrichting van beheer. De manier om diensten aan te bieden, de infrastructuur op te bouwen en de processen in te richten is historisch gegroeid en opgebouwd.

Met ‘de cloud’ is daar een groot aantal mogelijkheden en diensten bijgekomen die gebruikt kunnen worden om de IT diensten op aan te bieden.

Om ICT diensten in deze snel veranderende wereld te kunnen aanbieden en cloud diensten te kunnen aan- en ontsluiten vereist nog al wat van een IT organisatie. De roep om ‘IT as a Service‘ waarbij het de klant niet meer uitmaakt waar een dienst vandaan komt, maar hij vooral voor het gebruik van de dienst wil betalen en niet voor de onderliggende infrastructuur wordt steeds groter.

Onze visie

De visie van Didacticum is dat het in deze beweging belangrijk is om het huis eerst op orde te hebben voordat er verbouwd en uitgebreid wordt. De mogelijkheden om cloud diensten af te nemen zijn legio, belangrijk is hoe deze diensten aansluiten op de bestaande dienstverlening.

Waar voor veel bedrijven winst te behalen is, zit in het opbouwen van de interne infrastructuur als een echte private cloud met bijbehorende automatisering en ontsluiten van diensten. Door vanuit private cloud en IT as a Service te denken en de IT processen en organisatie ook zo in te richten ontstaat een omgeving die al veel van de voordelen van een public cloud biedt. Het daarna (of parallel) aansluiten van cloud diensten wordt op deze manier veel natuurlijker en zorgt voor optimaal gebruik van die cloud diensten. Het verschuiven van “workloads” naar de cloud en weer terug wordt hierdoor mogelijk en zorgt voor een optimale flexibiliteit en schaalbaarheid met minimale kosten.

Maatwerk en expertise

Wij geloven niet dat één oplossing het beste is voor iedereen, want iedere organisatie is uniek. Afhankelijk van uw organisatie en IT-omgeving zetten wij onze expertise in op de wijze die bij uw organisatie past. Dit kan variëren van een tijdelijke adviesopdracht tot de volledige verantwoordelijkheid over uw project. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de inzet van een van onze consultants voor bijvoorbeeld het ontwerp, implementatie en beheer van uw IT infrastructuur. Wat onze aanpak uniek maakt, is het feit dat kennis(overdracht) als een rode draad door al onze diensten loopt.

 

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

De Cloud Werkplek

ICT Trainingen

Sourcing