Company Class: Het antwoord op schaarste op de ICT arbeidsmarkt

Met het Didacticum Company Class model ontzorgen wij al 15 jaar onze opdrachtgevers in hun zoektocht naar passend ICT talent. We geven hiermee antwoord op de schaarste aan ICT talent, en overbruggen de kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de ICT arbeidsmarkt.  Met maatwerkopleidingen en praktijkervaring stomen we jonge High Potentials klaar voor een carrière als ICT  specialist.

Moeilijk vervulbare functies

De top 10 van moeilijk vervulbare functies wordt al jarenlang gedomineerd door ICT functies. Niet voor niets: door trends in de markt, denk aan consumer experience, Risk Management, Compliance en mobility, neemt de vraag naar goed gecertificeerde ICT specialisten enorm toe. Dit terwijl de arbeidsmarkt nog ‘op slot’ zit, en de Young Professionals die hun opleiding net hebben afgerond vaak niet de juiste certificaten op zak hebben om direct ingezet te worden.

Geen risico dankzij de Company Class

Didacticum werft de beste hoogopgeleide Young Professionals, om ze vervolgens binnen twee maanden op te leiden en te certificeren. Het primaire doel van de opleiding is niet het leren van feitenkennis, maar het verschaffen van fundamenteel inzicht in IT vraagstukken. Iedere module in dit opleidingstraject is dankzij de praktijkervaring van onze trainers op maat samengesteld, wat zich kenmerkt door veel praktijkoefeningen en praktijkcases.

Naast technische kennis bijbrengen vinden wij het belangrijk om onze Young Professionals ook op communicatieve vaardigheden en personal skills te trainen.

Na de intensieve opleidingsperiode zijn de Young Professionals direct operationeel inzetbaar bij de opdrachtgever. Tijdens deze detacheerperiode worden ze begeleidt en gecoached door onze fieldmanagers. Na de detacheringstermijn worden ze overgenomen door de opdrachtgever.

Ons traject omvat hierdoor alle benodigde (technische) vaardigheden, samengevoegd in één totaaloplossing.


De voordelen op een rijtje

√ Direct inzetbare hoogopgeleide medewerkers voor specialistische IT functies
√ Vergroten van kennis bij nieuwe medewerkers
√ Verminderen van het aantal externe krachten
√ Anticiperen op uitstroom van ervaren medewerker
√ Geven van boost aan de dynamiek binnen de IT afdeling

 

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

De Cloud Werkplek

ICT Trainingen

Sourcing