Wie we zijn

We combineren kennisimplementatie en kennisoverdracht op dusdanige wijze dat het synergievoordelen oplevert. Maar naast kennis van ICT, kennen we ook onze klanten, hun bedrijven en de branches waarin onze klanten werkzaam zijn. Die combinatie leidt snel, effectief en meetbaar tot betere en concretere oplossingen die bijdragen aan de lange termijn bedrijfsdoelstellingen van onze klanten.

 
 
 

Visie –  Kennis als basis

Didacticum weet wat speelt en weet wat werkt. Met onze Solutions en opleidingen geven wij antwoord op de schaarste aan ICT-kennis. Maar onze medewerkers kunnen meer; zij hebben kennis van de bedrijven en branches van onze klanten en spreken hun taal en bevinden zich daarmee nadrukkelijk op het snijvlak van ‘business en IT’.

Voor Didacticum is ICT-kennis geen doel op zich maar een middel waarmee we als ICT-partner bijdragen aan de langetermijndoelstellingen en winstcijfers van onze klanten. Met 70 hoog opgeleide ICT’ers van HBO+niveau van diverse achtergronden is Didacticum groot genoeg om voldoende mensen in te zetten op omvangrijke ICT-trajecten en klein genoeg om de wendbaarheid te hebben die u van een middelgrote organisatie mag verwachten.

 
 
 

Missie – Het verschil maken op het gebied van werken en samenwerken

Onze missie: Het verschil maken voor onze opdrachtgevers. Wij zijn ervan overtuigd dat door een optimale inzet van ICT (mens, kennis én structuur) een organisatie beter, sneller, efficiënter én meer flexibel kan werken aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen.

Onze consultants zorgen voor synergievoordelen door implementatie en overdracht van kennis naadloos op elkaar te laten aansluiten.

Bij onze Company Classes – de ICT-traineeship – komen de synergievoordelen optimaal tot hun recht: met maatwerkopleidingen en praktijkervaring stomen wij jonge high potentials klaar voor een carrière bij onze klanten. We overbruggen daarmee nadrukkelijk de kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de arbeidsmarkt van ICT-professionals.

 
 
 

Strategie – Duurzaam en betrokken

Didacticum biedt haar diensten aan rondom ‘de werkplek’. Als partner voor werken en samenwerken omarmen we de trend ‘cloud first/ mobile first’, en definiëren vier kennisgebieden waarbinnen we ons specialiseren: Cloud, Mobile, Social en Security. Wij bieden snelle, effectieve en praktische oplossingen die daadwerkelijk bijdragen aan de klantdoelstellingen. We maken daarbij gebruik van Microsoft producten, zoals Enterprise Mobility Suite, Office 365 en Azure. We floreren in organisaties waar structurele werkplekautomatisering een must is. Diensten die we aanbieden zijn detachering, opleidingen, company class en solutions.

Hoe wij ons onderscheiden

De synergie van kennisimplementatie en –overdracht

Wij geloven in synergie en daarom zijn onze consultants ook opleiders. Onze docenten staan met twee benen in de praktijk. Onze consultants nemen niet alleen de implementatie van kennis op zich, maar zorgen ook voor kennisoverdracht.

De combinatie van kennis en organisatiesensitiviteit

De combinatie van ICT-kennis en organisatiesensitiviteit zorgt voor een pragmatisch aanpak die bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten. We dringen door tot de kernvraag van onze klant en komen met de beste oplossing.

Kennis en wendbaarheid

Met 70 hoogopgeleide consultants in huis zijn wij groot genoeg om voldoende mensen in te zetten op omvangrijke ICT-trajecten. Tegelijkertijd bieden we de flexibiliteit en service die u van een middelgrote speler mag verwachten.

Onze mensen vormen ons kapitaal

De medewerkers die bij ons binnenkomen hebben al een stevige ICT-kennisachtergrond en als werkgever beschouwen wij het als onze taak die kennis continu te ontwikkelen.