Nieuwe ICT-omgeving Windows 10 en Office365 Het Koorenhuis

Het mogelijk maken altijd en overal te werken, zodat we ons kunnen richten op onze passie: kunsteducatie. Het Koorenhuis stond voor de uitdaging om kostenneutraal een geheel nieuwe ICT-omgeving uit te rollen. Didacticum hielp deze Haagse organisatie voor kunsteducatie op snelle en efficiënte wijze naar de cloud. Zonder extra kosten!

Door de reorganisatie van verschillende culturele stichtingen zag het Koorenhuis zich genoodzaakt een geheel nieuwe ICT-omgeving in te richten.

Het Koorenhuis, de Haagse organisatie voor kunsteducatie, biedt scholen in Den Haag (primair én voortgezet onderwijs) programma’s en doorlopende leerlijnen aan. Het Koorenhuis faciliteert daarnaast een netwerk voor zzp-docenten die lessen aanbieden in muziek, theater, dans, beeldende kunst en fotografie. Een ideale organisatie dus om van de voordelen van een cloud-based ICT-omgeving te profiteren, op basis van Microsoft Office 365. Het uitgangspunt voor het Koorenhuis was een organisatie waar de gebruiker werkplek-onafhankelijk kan functioneren en waarbij de huidige interne afdeling ICT het onderhoud kan doen en storingen zelf kan oplossen. Didacticum heeft voor het Koorenhuis een businesscase uitgewerkt en vervolgens de ICT-omgeving ingericht

De case werd opgebouwd rondom drie uitgangspunten. Gebruiksvriendelijkheid: de eindgebruikers en interne ICT-afdeling werden begeleid en opgeleid om met het nieuwe systeem te werken. Betaalbaarheid: de migratie is budgetneutraal uitgevoerd. Cloud technologie: Didacticum heeft als één van de eerste system integrators een implementatie op basis van Windows 10 uitgevoerd, waardoor het Koorenhuis maximaal is voorbereid op de toekomst.

Didacticum is een cloud integrator én een learning partner. Wat ons betreft een winnende combinatie!”

“Didacticum heeft ‘de cloud’ voor ons veranderd van een onbekend begrip naar een concrete oplossing. De manier waarop Didacticum de balans vond tussen ontzorgen en ons zelf mee laten denken heeft bijzonder goed uitgepakt. Onze eigen ICT-afdeling kan, door opleiding en begeleiding (die Didacticum zélf verzorgt), het onderhoud op zich nemen, waardoor de eindgebruiker direct kan profiteren van alle voordelen die het werken in de Cloud voor hen biedt. Beschikbaarheid van de docenten, planningen, samenwerkingsinitiatieven, lesmethoden, alles is up to date en beschikbaar op de verschillende devices die onze mensen gebruiken. De samenwerking met Didacticum was prettig. We wisten dat we aan het pionieren waren met Windows 10, en dan calculeer je bepaalde risico’s in. Dit bleek niet nodig te zijn. De lijnen waren kort, beloftes werden nagekomen en we zijn meer dan tevreden over het eindresultaat”.

– Gert Jan Bots Algemeen Directeur.